Toestemming dossierinzage huisartsenpost (LSP)

Als u bij een arts komt, wilt u goed geholpen worden. Ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend bij de huisartsenpost. Maar de zorgverleners daar kennen uw gezondheidssituatie niet. Daarom hebben zij actuele informatie over uw gezondheid nodig. Digitale uitwisseling van uw medische gegevens zorgt daarvoor. Zo krijgt u altijd de juiste zorg. Maar dat kan alleen met uw toestemming. U kunt toestemming verlenen mondeling of schriftelijk bij uw huisarts en/of apotheek. U kunt hiervoor het toestemmingsformulier downloaden tevens is het ook mogelijk om uw online aan te melden via www.ikgeeftoestemming.nl

Medische gegevens worden niet centraal opgeslagen in het netwerk van het LSP. Ze blijven bij de bron: het dossier bij de huisarts of apotheker. Meer informatie hierover vindt u op de website van de VZVZ.

Direct contact met de huisarts?

Wil u direct een huisarts spreken? Neem dan plaats in de online wachtkamer. Deze is geopend op werkdagen tussen 09:00 en 17:00. U vindt rechts onderaan de pagina het spreekwolkje Image waarmee u in de digitale wachtkamer kunt plaatsnemen en u wordt dan direct geholpen. Wanneer u deze niet ziet is de wachtkamer gesloten. Deze wachtkamer is enkel voor patiënten die ingeschreven staan bij deze praktijk.